Van eerstelijn- naar tweedelijnszorg

Ik ben Remko Visscher. Na mijn studie fysiotherapie ben ik gaan werken bij diverse fysiotherapie praktijken in de eerstelijns zorg.

Na verloop van tijd kreeg ik het inzicht dat klachten niet altijd alleen een lichamelijke oorzaak hebben. Dat intrigeerde mij en ik ben gaan werken in de tweedelijns zorg, namelijk een revalidatiecentrum waar de ‘’mens” meer als geheel (lichaam en geest)  benaderd wordt.

Hier werkte ik als fysiotherapeut in een team  samen met andere fysiotherapeuten, psychologen en een revalidatiearts om de gezondheidsklachten van de cliënten te verminderen en hun lichamelijke en geestelijke welzijn te verbeteren.

Artrokinesiologie is niet nieuw, maar onbekend

Tijdens deze periode kwam ik in contact met de behandelmethode Artrokinesiologie. Letterlijk betekent het: ‘’kennis van gewrichtsbeweging’’. Gebaseerd op de woorden articulatio (gewricht), kinematica (beweging) en logos (leer).

Bij deze behandelmethode wordt gekeken naar het lichaam als geheel. Als er een verstoring optreedt in één van de gewrichten dan heeft dat invloed op andere gewrichten/spieren en treden er uitwijkhouding klachten op.

Remko Visscher
Doeltreffende manier van behandelen

Doeltreffende manier van behandelen

Deze methode is ruim 35 jaar geleden ontwikkeld door dhr. J.R.Kloosterman. En dankzij zijn jarenlange onderzoek heeft deze techniek geleid tot een doeltreffende manier om uitwijkhoudingen te behandelen.

Ik heb bij dhr Kloosterman de opleiding tot Artrokinesioloog gevolgd en deze afgerond in 2017. De titel Artrokinesioloog is een beschermde titel voor fysiotherapeuten die zijn opgeleid in Artrokinesiologie.

Artrokinesiologie en Fysiotherapie

Momenteel combineer ik mijn werk als artrokinesioloog met werkzaamheden als fysiotherapeut in een eerstelijns fysiotherapiepraktijk in Zwolle. Daarnaast blijf ik mij steeds verder ontwikkelen.

Zo heb ik diverse cursussen gevolgd zoals dry needling, medical taping concept, acceptance and commitment therapie, pijnanalyse en pijnbehandeling, de gameboy rug, inspanningsfysiologie etc. Deze vormen van therapie, zoals dry needling, pas ik toe in de fysiotherapiepraktijk.

In de toekomst blijf ik cursussen volgen om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de (para)medische wereld.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met mij op of maak een afspraak.

Scroll naar top