Wat is Artrokinesiologie

Het is een unieke vorm van manuele therapie gebaseerd op een wetmatigheid; ‘’de vaste punten theorie’’. Met de hand worden gewrichten met bewegingsbeperkingen beïnvloed. Een bewegingsbeperking van een gewricht kan er namelijk voor zorgen dat andere gewrichten en/of spieren dit gaan compenseren. Dat leidt tot overbelasting en/of een uitwijkhouding met diverse klachten als gevolg.

Een veilige behandelmethode

Artrokinesiologie is er op gericht om deze beperkingen op te lossen en klachten en pijn te verhelpen of te verminderen. Het is een veilige en lichaamsvriendelijke behandelmethode voor jong en oud en zowel bij acute als chronische klachten. In tegenstelling tot de manuele therapie waarbij wordt ‘’gekraakt’’, worden er bij artrokinesiologie overwegend zachte technieken gebruikt.

Bewegen en herstellen

Bewegen en herstellen

Het doel is om het lichaam de mogelijkheid te geven om beter te bewegen en te herstellen. Hierbij hoeft u géén extra oefeningen te doen. Tijdens elke behandeling ontstaat er meer bewegingsruimte in de gewrichten waardoor de klachten verminderen/verdwijnen. Omdat de gewrichten weer op de juiste manier gebruikt gaan worden, zullen klachten als gevolg van een ‘’uitwijkhouding’’ verminderen of afnemen.

Voor wie is Atrokinesiologie

Artrokinesiologie is geschikt voor mensen met acute pijnklachten of zij die al geruime tijd met pijn en/of stijfheid geconfronteerd worden en deze klachten willen verminderen. Hoe eerder er gestart wordt met behandelen hoe minder behandelingen nodig zijn om verbetering te verkrijgen.

Ook voor kinderen

Voor kinderen is deze behandeling ook geschikt, omdat overwegend zachte manuele technieken gebruikt worden. Bijvoorbeeld wanneer het kind niet recht staat (uitwijkhouding), X-of O-benen heeft, kan de houding worden verbeterd waardoor pijn voorkomen wordt.

Atrokinesiologie is ook voor kinderen
Atrokinesiologie is ook voor kinderen

Wilt u meer informatie?

Neem contact met mij op of maak een afspraak.

Scroll naar top